Zapestnica-2

Prikupne zapestnice

Prikupne zapestnice

Naša ekipa je mnenja, da nobeno kupljeno darilo ne premaga ročno izdelanega. Že sama misel na to, da si je nekdo vzel čas, izbral dizajn, blago in material ter nato ročno izdelal unikatno darilo, nas pogreje v srcu. Vsak izmed nas je najbrž v življenju že prejeli ročno izdelano darilo, ki nas je razveselilo bolj kot karkoli kupljenega in se nam za vedno vtisnilo v spomin.

Veliko ljudi si želi podariti darila, ki imajo osebno noto, a hiter tempo življenja nam velikokrat ne dopušča, da bi to tudi uresničili. Mnogokrat imamo visokoleteče načrte in ideje, kaj bi lahko podarili v obdobju obdarovanj, a nam večini zmanjka časa, ker so prazniki vedno prehitro tu.

Letošnje leto pa je idealno za izdelovanje domačih daril, ker imamo več časa, poleg tega pa smo tako in tako večino dni doma. Trenutna situacija – finančna stiska, omejitve gibanja in zaprtje trgovin – nas dobesedno sili, da darila izdelamo sami.

Prikupne in simpatične zapestnice so vedno dobra ideja – lahko jih nosimo kot nakit ali pa osebni talisman, ki ga zavežemo okoli torbice ali okoli ogledala v avtomobilu. Z njimi lahko popestrimo naš dom ali pa si jih nadenemo v lase. Izberite žive ali umirjene barve ter se poigrajte z različnimi dolžinami ter debelinami.

Potrebujete:

Šivalni stroj PFAFF®

Tačka za vrvice

Vodotopni stabilizator

Sukanec za vezenje vrha in vretence

Nitka za vezenje ali tanka preja

Postopek izdelave:

Zapestnice izdelamo tako, da preko nitke za vezenje ali tanke preje zašijemo okrasne šive. Uporabili smo devet niti in 9 mm dekorativne šive. Če vam je bolj všeč ozek šiv, prilagodite količino niti, ki ustreza tej širini.

Napeljite sukanec za vezenje in navijte vretence, da se ujemajo. Nato izrežite devet kosov nitke za vezenje željene dolžine – ne pozabite jih narediti dovolj dolge, da boste lahko zavezali vozel.

Nitko za vezenje napeljite skozi luknje na šivalni tački za vrvice, od spredaj nazaj, začnite z notranjimi luknjami. Nato šivalno tačko zaskočite na stroj.

Vodotopni stabilizator postavite pod nitko za vezenje. Nato preko nitke za vezenje šivajte z okrasnim šivom po vaši izbiri. Ko dosežete želeno dolžino, zavežite konce nitke, tako na začetku kot na koncu dekorativnih šivov. Konce skrijte na zadnji strani zašitih pasov.

Obrežite vodotopni stabilizator in jih sperite v mlačno topli vodi. Z izpiranjem boste poskrbeli, da bo preostali stabilizator zapestnicam dal dodatno stabilnost, namesto, da bi jih pustili namakati v vodi.

Zapestnice so končane in pripravljene, da jih podarite svojim najljubšim izbrancem.

Igrajte se z različnimi barvami in debelinami ter dolžinami – tako lahko izdelate raznobarvne zapestnice, obeske za ključe, verižice ali dodatke za lase!