sivanje_za_zacetnice_1

Šivanje za začetnike – 2.DEL

Šivanje za začetnike – 2.DEL

V prejšnjem blogu smo naredili kratek uvod v šivanje, zdaj pa se bomo pobližje spoznali s šivalnimi stroji. Za začetnike lahko iskanje pravilnega stoja postane stresno in nadležno opravilo, sploh zaradi ogromne in široke ponudbe.

Tudi enostavni in ceneni stroji imajo na voljo programe in funkcije, ki so začetniku lahko popolna neznanka. Kljub temu, da teh programov danes še ne poznate, to ne pomeni, da jih ne boste uporabljali v prihodnosti.

Ker se šivalni stroji razlikujejo po znamkah, cenovnih razredih in nastavitvah ter programih, je normalno, da ima začetnik ob poplavi ponudbe težave pri iskanju primernega stroja zase.

sivanje za zacetnice 1 - 1

Hvala Volha Flaxeco s strani Unsplash

Nasveti za nakup šivalnega stroja:

  • Kakšen je vaš proračun?

Nakup šivalnega stroja je investicija v šivanje. Ker cene šivalnih strojev nihajo od 100 do 1000€, se morate odločiti, koliko lahko zapravite za nakup. Vendar pa ne pozabite, da stroj kupujete za daljše obdobje – gre za večji nakup, ki vam bo služil nekaj let, zato je zelo pomembno, da izberete kvalitetnega.

  • Kakšen uporabnik ste?

Če kupujete šivalni stroj prvič, bo vaša izbira drugačna, kot če bi bili poklicna šivilja. Na trgu je veliko strojev, primernih za različna znanja šivanja. Nikar pa se ne podcenjujte! Šivanja se boste naučili in ob redni vaji hitro osvojili različne tehnike, tako da vam bodo tisti neznani programi kasneje prišli prav.

  • Različni šivi

Tudi, če ima šivalni stroj na voljo ogromno različnih šivov, to ne pomeni, da boste uporabljali vse. Odločite se, katere šive najbolj potrebujete in izberite tistega, ki ponuja te možnosti.

  • Posebni dodatki in nastavitve

Mnogo šivalnih strojev ima dodatke, ki vam olajšajo šivanje in ga spremenijo v zabaven hobi. Poglejte si, ali ima vaš ogledan šivalni stroj vgrajeno lučko (za boljšo osvetljavo), avtomatske nastavitve in druge posebnosti.

  • Šivalni pribor

Vsak šivalni stroj vsebuje tudi dodatke, kot so igle, šivalne tačke, vretenca in podobno. Pred nakupom se pozanimajte, ali ima vaš stroj vse pripomočke, ki jih potrebujete za nemoteno delo.

Predstavitev našega favorita

Šivalni stroj Carina Power&Stretch II, ki ga lahko kupite na naši spletni strani, je primeren za začetnike in tudi tiste, ki so že osvojili tehnike šivanja.

Carina powerstretch II 3 - 3

Idealen je za šivanje lahkih in elastičnih tkanin (jersey ali stretch) ter tudi za težje tkanine (jeans, platno). Za brezskrbno šivanje vseh vrst tkanin in varno uporabo pa skrbijo stabilna kovinska konstrukcija, zobniški jermen in visoka prebojna moč stroja.

Carina Power&Stretch svojim uporabnikom nudi kar 23 različnih programov šivanja kot so elastični (overlock) vbodi za šivanje in robljenje elastičnih materialov ter dekorativne vbode.

Poleg tega omogoča tudi šivanje 4-stopenjske avtomatske gumbnice, avtomatski vdevalec niti, vzvratno šivanje, nastavljiv pritisk tačke, avtomatsko navijanje vretenc in rokavnik za lažje šivanje/krajšanje hlačnic ali rokavov.

Stroj ima vgrajeno LED lučko, na ohišju pa je tudi rezilo za odrez niti.

Šivalni stroj Carina Power&Stretch priporočamo začetnicam, ker jih bo navdušil s svojo enostavno uporabo – šivi se izbirajo s pomočjo vrtljivega guma, na katerem so tudi označeni. Začetnicam bo učenje šivanja olajšal tudi avtomatski vdevalec sukanca (niti) in rokavnik za krajšanje hlačnic ter rokavov. Za lepe zaključke pa lahko poskrbite z overlock šivom, ki ga izberete na stroju.

carina gumb - 5 carina gumb 1 - 7

Stroj je primeren tudi za tiste, ki ste že osvojili začetniške tehnike šivanja, ker ima bogato izbiro različnih programov, s katerimi boste poglabljali svoje znanje.

Akcijska ponudba

Naša ekipa je za vse navdušence šivanja pripravila posebno ponudbo, da boste mrzle zimske večere lahko preživeli ob šivanju božičnih daril. Šivalnemu stroju Carina Power&Stretch II, ki je v redni prodaji na voljo za 219,90€, smo znižali ceno za 20% in je sedaj lahko vaš za 175,92€!

Šivalni stroj lahko kupite tu.

Carina powerstretch II 4 1 - 9