rC-736x442

Šivalni stroj

Šivalni stroj

Prav vsakdo, ki si danes zaželi, da bi se začel resno poslovno ukvarjati s šivanjem ali si želi samo olajšati delo pri pretvarjanju narisanih krojev v fizična oblačila zase ali za svoje bližnje, se mora prej ali slej odločiti za nakup stroja za šivanje.

Šivalni stroj

Ta ima pred šivanjem na roke mnoge prednosti – med drugim lahko čas, v katerem sešijemo oziroma zašijemo nek kos tkanine, skrajša na polovico ali še manj.
Pri šivanju s pomočjo šivalnega stroja prav tako zmanjšamo možnost, da se z iglo ponesreči zbodemo v prst. Šivi pa pri šivanju na šivalni stroj izgledajo lepši in bolj enakomerni kot pri šivanju na roke. Zaradi naštetih razlgoov se nakup šivalnega stroja gotovo izplača.

Prvi šivalni stroji so nastali nekje v 18. stoletju, natančneje okrog časa prve industrijske revolucije. Šivalni stroj, ki je tedaj izgledal precej drugače kot danes, so leta 1790 izdelali, da bi precej zmanjšali količino šivanja na roke v tovarnah s tekstilom.

Danes je na tržišču ogromno različnih znamk šivalnih strojev in, logično, se med seboj seveda razlikujejo tudi cene…

Vsakdo sicer nima visokega proračuna, s katerim bi si lahko kupil najboljši šivalni stroj na trgu, vendar je pri nakupu šivalnega stroja nadvse priporočljivo, da posežete po kakovostnih znamkah. Kakovosten šivalni stroj nam bo namreč, kljub temu, da bo njegova cena nekoliko višja, služil precej dalj časa kot šivalni stroj, ki je bil sicer cenovno ugoden, a tako kvaliteten. Med kakovostnejše znamke šivalnih strojev se uvrščajo tudi šivalni stroji Husqvarna Viking, šivalni stroji Pfaff in šivalni stroji Carina, ki so na voljo tudi v naši spletni trgovini www.sivalni-stroji.si

Šivalni stroj