boma-sivanje-3

Šivanje in zdravje

Šivanje in zdravje z roko v roki!

Šivanje in zdravje! Ste se kdaj vprašali, ali morda šivanje vpliva tudi na naše zdravje? Če ste kdaj bili pod stresom ali razočarani in ste se  zatekli k svojemu šivalnemu stroju, da bi se ohladili in znova našli svoj zen, potem imam novico za vas! Znanost stoji za olajšanjem, ki ga odkrijete, ko začnete šivati in verjetno tega sploh niste vedeli. Šivanje je ustvarjalni izhod, vendar je tudi več kot to. Je zabavno in ja, ima tudi nekaj koristi za zdravje.

Sivanje in zzdravje, 1

Opomba: Spodaj navedene koristi in vpliv na zdravje so največje, če jih izvajate s pravilno držo in pravilno pripravo na šivanje.

Tukaj je nekaj zdravih koristi, ki jih prinaša šivanje:
1. Šivanje zahteva koncentracijo in koordinacijo rok in oči, kar pomaga pri kognitivnem razvoju in razvoju motoričnih sposobnosti.
2. Šivanje spodbuja kreativno razmišljanje in krepi znanje, ki vam lahko pomaga pri reševanju težav na drugih področjih vašega življenja.
3. Predelava oblačil je dobra za okolje in ne nazadnje tudi za vašo denarnico!

sivanje in zdravje, 2

4. Šivanje poveča gibčnost prstov in sčasoma zmehča sklepe v prstih.
5. Šivanje je sproščujoče in lahko sčasoma vodi do bolj enakomernega srčnega utripa, nižjega krvnega tlaka in manj potenja.
6. Pomirjujoči učinki šivanja lahko zmanjšajo stres, če se vaš um osredotoči nanj.

sivanje in zdravje, 3
7. Šivanje ohranja zdrav in aktiven um, tako da lahko vaš um dlje časa ostane oster. Kreativno razmišljanje, potrebno med šivanjem, spodbuja rast novih možganskih celic.
8. Šivanje spodbuja samodisciplino, dosežke in vliva ponos, kar krepi duševno zdravje.9. Šivanje je naloga z enim samim fokusom, ki zmanjša verjetnost negativnih misli in lahko pomaga pri boju proti tesnobi.
10. Šiviljska skupina, obisk šiviljskega tečaja in podobne dejavnosti so preprost način za sklepanje prijateljstev in iskanje nasvetov pri ljudeh, ki uživajo enak hobi kot vi, s čimer se lahko tudi borite proti depresiji.

sivanje in zdravje, 4
11. Šivanje kreacij s pomenom lahko ustvari čutne sprožilce za tiste, ki trpijo za demenco.
12. Šivanje poveča dopamin, zaradi česar se lahko počutimo srečne ali nas nekaj zanima.
13. Šivanje ljudem pomaga priti v korak/pogon. To vodi do povečane stopnje hitrosti in izboljšane produktivnosti.
14. Šivanje zahteva veliko potrpežljivosti in pozornosti do podrobnosti, zato boste zagotovo opazili izboljšave pri obeh.
15. Uporaba družbenih medijev za deljenje vaših stvaritev, kreacij in izdelkov zagotavlja veliko izpostavljenost, hkrati pa pomaga graditi ponos na vaše ustvarjanje, izboljša vašo samopodobo in pripomore k dvigu samozavesti.

boma tecaj 2 -

Najti v sebi ustvarjalnost s katero se izražamo, pobeg od vsakdanjih opravil in skrbi je dobro za um, telo in dušo. Šivanje je mogoče prilagoditi tudi glede na vašo raven spretnosti in času, ki ga boste za to porabili, zaradi česar je primerno za širok spekter ljudi, ki prihajajo z različnih področij življenja.

Začnite svoj naslednji ali popolnoma nov šivalni projekt še danes! Pobrskajte po našem blogu po nasvetih o začetkih v svetu šivanja, spletna trgovina pa ponuja veliko izbiro šivalnih, šivalno vezilnih, overlock strojev, sukancev ter pripomočkov, ki vam bodo v pomoč, ko se boste podali v ta čudovit svet ustvarjanja!