pfaff

Najboljša brezplačna programska oprema za vezenje

Najboljša brezplačna programska oprema za vezenje

Tukaj je seznam najboljše brezplačne programske opreme za vezenje. Ta brezplačna programska oprema je priročna za oblikovanje in urejanje vzorcev vezenja. To vam bo pomagalo oblikovati vzorec vezenja na računalniku, preden začnete z dejanskim vezenjem. S to programsko opremo lahko dodate podrobnosti vzorcem vezenja in jih naredite bolj privlačne.

V večini programske opreme oblikovanje poteka na listih z mrežnimi črtami na njih. V nekaterih programih imate tudi ravnilo in vodilne črte. Večina te brezplačne programske opreme ima vnaprej naloženo knjižnico za oblikovanje vezenin.

Programska oprema vam omogočajo povečevanje, premikanje, vrtenje in zrcaljenje vezenih vzorcev. Nekatere od teh programov prikazujejo majhne vzorce šivov v virtualnem oblikovanju s počasnim risanjem vsakega šiva. Na tem seznamu boste našli tudi nekaj programske opreme, ki vam omogoča ogled vezenega dizajna v 3D.

Veliko od te navedene programske opreme lahko uporabite za pretvorbo vrste datoteke za vezenje med različnimi podprtimi formati datotek za vezenje.

truesizer embroidery software - 1

Wilcom TrueSizer je ena najboljših brezplačnih programov za vezenje,

ki je na voljo za Windows. Ta programska oprema za vezenje je v bistvu namenjena urejanju in ogledu vzorcev vezenja. Omogoča vam tudi pretvorbo oblike oblikovanja vezenja med različnimi podprtimi formati datotek za vezenje. Podprti formati datotek so: EMX, INP, PEC, PES, EXP, PCS in drugi. Poleg vezenja podpira tudi formate šivov.

Ta programska oprema ima nekaj prednaloženih datotek za vezenje v formatu EMB. Te datoteke lahko odprete in uporabite za preizkušanje različnih orodij, ki so na voljo. Ta orodja vam omogočajo izvajanje različnih operacij. Dizajne lahko zasukate pod katerim koli kotom. Zrcalite vezene vzorce vodoravno, navpično ali čez prilagojeno referenčno črto. Lahko celo poševne vzorce pod ustreznim kotom. Če želite spremeniti barvo določenih niti, lahko to tudi storite.

Za boljšo analizo vzorcev lahko omogočite mrežne črte. Zasnovo lahko prikažete v pogledu šivov in/ali vektorskem grafičnem načinu. Omogoča ogled obrisov, točk igel, začetne in končne točke vzorca za vezenje. Poleg tega lahko načrt pregledate z možnostjo počasnega ponovnega risanja. Počasi riše vzorec šiva od točke šiva do druge z nastavljivo hitrostjo. To preoblikovanje lahko poteka bodisi v smeri naprej bodisi nazaj.

Druga orodja, ki so na voljo v tej programski opremi, so Zoom, Pan, Undo, Redo, itd. Končno vezeno obliko lahko shranite v kateri koli primerni in podprti obliki datoteke in jo celo natisnete. Za več informacij o oblikovanem vzorcu si lahko ogledate možnost Design, ki je na voljo v vmesniku.

Prenesi: https://wilcom-truesizer.en.download.it/

thred embroidery software - 3

Thred je brezplačna programska oprema za vezenje za Windows.

S to programsko opremo lahko zelo enostavno narišete vzorce vezenja na liste z mrežnimi črtami. Podpira formate datotek za vezenje PCS, THR in DST.

Ima različne vgrajene oblike za oblikovanje vezenin, ki niso nič drugega kot obrisi standardnih vzorcev. Razpoložljive oblike so: črta, mnogokotnik, leča, srce, zvezda itd. Lahko tudi rišete prostoročne vzorce. Slog upodabljanja niti lahko pretvorite iz Line v trak za perje, satenski trak itd. Izbrani del dizajna lahko zapolnite z navpičnimi, vodoravnimi, kotnimi, konturiranimi vzorci podloge itd. ali z drugimi razpoložljivimi možnostmi polnjenja.

Za analizo naloženega ali narisanega vzorca lahko uporabite orodja za ogled, ki vključujejo: Set, Backup, Zoom, Thread Size itd. Z možnostjo Set lahko nastavite želeno barvo ozadja, vrsto strojne datoteke, privzete nastavitve, razmik med mejami med vrsticami. , itd. Prav tako prikazuje informacije o načrtovanju, da dobite predstavo o širini in višini šiva, širini in višini obrazca itd.

Thred je zelo preprosta in enostavna za uporabo programska oprema za ogled in oblikovanje vzorcev za vezenje.

Prenesi: https://sourceforge.net/projects/thred32/

sophiesew embroidery software - 5

SophieSew je še ena brezplačna programska oprema za vezenje za Windows.

V bistvu vam omogoča ustvarjanje motivov za vezenje na delovnem listu in omogoča izvoz v različne formate digitalnih strojev za vezenje. Na voljo je veliko orodij, ki vam omogočajo oblikovanje vzorcev za vezenje po vaši izbiri. Za isto je na voljo tudi možnost barvanja. Nekateri podprti formati datotek, ki so združljivi s strojem, za izvoz modelov vezenin so PES, PEC, DST itd.

Na levi strani vmesnika je orodna vrstica za hitri dostop, ki ima možnosti za risanje obrisov predmeta, predmeta ukrivljenih stolpcev, predmeta krožnega šiva itd. Vključuje tudi osnovne vrste šivov za oblikovanje vzorcev s šivi za tek, saten ali cik-cak. Privzeti delovni list vsebuje mrežne črte, ki jih je mogoče po potrebi odstraniti.

Možnost Sew v SophieSew je podobna možnosti Movie View za Thred. Omogoča vam ogled postopka oblikovanja vzorca z nekaterimi dodatnimi funkcijami za spreminjanje ozadja, barve niti, šivov na sekundo itd. Podpira funkcijo Zoom in Pan, da dobite podroben pogled na vzorec za vezenje. Uporabite lahko tudi možnost 3D, da dobite tridimenzionalni pogled oblikovanega vzorca vezenja.

Na voljo je z nekaj prednaloženimi vzorcev vezenja, ki jih je mogoče odpreti za urejanje ali analizo.

Opomba: programska oprema se včasih zruši, zato bodite previdni in pogosto shranjujte svoje načrte, če se odločite za uporabo.

Prenesi: https://sophiesew.com/SS2/the-software

embrilliance embroidery software - 7

Embrilliance programska oprema

je še ena dobra možnost na tem seznamu brezplačne programske opreme za vezenje za Windows. V bistvu je programska oprema za vezenje za dodajanje besedilnih vzorcev vašemu dizajnu.

V vzorcu za vezenje lahko ustvarite več vrstic ali enovrstično besedilo. Za vneseno besedilo ima možnosti upravljanja besednih in vrstičnih razmikov. Barvo in kot naklona besedila lahko nastavite tudi po vaši izbiri. Na voljo so možnosti Razveljavi, Uveljavi, Izreži, Kopiraj in Prilepi, kar vam olajša delo med oblikovanjem.

Možnosti za ogled vezenin, ki so na voljo tukaj, vam omogočajo enostavno ogledovanje vzorcev. Zasnove si lahko ogledate v 3D pogledu. Možnost Zoom vam omogoča povečavo motivov vezenja do 1200%. Na voljo so tudi druga orodja za ogled, kot so zasukanje, pomikanje, preobrat itd.

Podprti formati datotek so: PES, PCS, DST, VIP, SEW, EXP, HUS itd.

Opomba: Embrilliance Express je brezplačna različica Embrilliance, ki je plačljiva programska oprema.

Prenesi: http://embrilliance.com/express

my editor embroidery software - 9

My editor je še ena brezplačna programska oprema za vezenje za Windows.

Omogoča vam predvsem analizo in urejanje vzorcev vezenja. Na voljo so različna orodja, ki vam bodo omogočila spreminjanje dizajna po vaši izbiri. Uporabite ga lahko tudi za pretvorbo datotek za vezenje iz ene oblike v drugo. Podprti formati datotek so: PCS, PES, SAS, PCM itd. Če želite shraniti vzorec za vezenje kot sliko ali natisniti, lahko to tudi storite.

Tako kot nekatere zgoraj omenjene programske opreme boste tudi tukaj našli možnost Slow Redraw. Pomaga prikazati zaporedne premike niti. Hitrost risanja lahko prilagodite tako, da spremenite vrednost RPM. Tukaj je na voljo tudi možnost Pregledovalnik zaporedja, ki vam omogoča pregledovanje zaporedja šivov vzorcev vezenja. Druga dobra možnost v tej programski opremi za vezenje je Array. Pomaga risati več kopij vzorca oblikovanja vezenja. Odločite se lahko, koliko vrstic in stolpcev s podobnim dizajnom želite upodobiti.

Druga dobra možnost, ki vam bo morda všeč, je možnost tkanine. Na voljo je veliko izbire tkanin. Izberete lahko tkanino po lastni izbiri in nanjo narišete vezenino.

Ko govorimo o razdelku za urejanje te programske opreme, vam omogoča izvajanje standardnih operacij za razveljavitev, uveljavljanje, izrezovanje, kopiranje, lepljenje itd. Nastavite lahko tudi začetne in končne točke vzorca. Druga možnost vam omogoča, da odstranite šive določene velikosti. Vzorce vezenja lahko tudi vrtite in spreminjate ločeno po vaši izbiri.

Prenesi: https://www.wingsxp.com/index.php/my_editor

INK - 11

Najbolj zapletena in najboljša brezplačna programska oprema za digitalizacijo vezenin je razširitev Ink/Stitch za Inkscape.

Inkscape je sam odprtokodni vektorski grafični program, ki tekmuje z Adobe Illustrator, vrhunskim programom za grafične oblikovalce.

Datoteke SVG so datoteke “razširljive vektorske grafike”, ki vsebujejo več informacij kot običajna datoteka JPG.

Neverjetna stvar pri Inkscapeu je, da obstaja razširitev Ink/Stitch, ki vam pomaga pri digitalizaciji datotek SVG in ustvarjanju dizajnov vezenin iz nič.

Ink/Stitch nima veliko vgrajenih pisav in obstaja omejitev, kaj lahko storite s programsko opremo. Vendar pa je daleč najboljša brezplačna programska oprema za digitalizacijo in je verjetno edina brezplačna programska oprema za razdelitev dizajnov vezenin in digitalizacijo, ki se redno posodablja.

Prenesi: https://inkstitch.org/

pfaff - 13

Premier+ 2 Embroidery je del impresivnega nabora programske opreme za vezenje.

Čeprav do veliko programske opreme ne morete dostopati brezplačno, lahko uporabite osnovne funkcije.

Je dokaj enostaven za uporabo, vendar so vaše možnosti res minimalne. Po mojem mnenju ta ni vreden prenosa, razen če razmišljate o nakupu celotne programske opreme pozneje. V tem primeru poskusite!

Prenesi: https://www.premierplusembroidery.com/en/Downloads/PP-Software-Downloads

Naš nasvet:

Na internetu najdete veliko brezplačnih vezilnih motivov, katere lahko s pomočjo zgornjih programov pretvorite, dodate besedila in na koncu izvezete na svojem šivalno-vezilnem ali vezilnem stroju.

Husqvarna Viking Designer Topaz 25 - 15

Povezave do brezplačnih vezilnih motivov:

https://www.embroiderydesigns.com/freeembroiderydesigns

https://www.creativefabrica.com/freebies/free-embroidery-designs/

https://embroideres.com/free-embroidery-designs

https://www.annthegran.com/freeembroiderydesigns