sivalni-stroj-nasmeh

Kako kupiti nov šivalni stroj?

Kako kupiti nov šivalni stroj?

Pri nakupu šivalnega stroja morate upoštevati naslednje:

1) Vzorci šivov

Vzorci šivov se nanašajo na vrste šivov, ki jih lahko naredi šivalni stroj. Odvisno od šivalnega stroja lahko imajo šivalni stroji tudi preko 300  vzorcev šivov za šivanje različnih stilov in zaključkov.

Šivalni stroj z več vzorci šivov pomeni, da je dražji. Vendar to morda ni praktično, ker jih verjetno ne boste uporabili vseh!

Vsi modeli imajo ravne in cik-cak vzorce. Večinoma se pri šivanju tudi uporablja ravni in cik-cak šiv.

Torej, kako izbrati : odločiti se morate koliko vzorcev potrebujete in kaj boste šivali.

2) Vrste šivalnih strojev

Tu sta dve vrsti šivalnih strojev, ki jih lahko dobite:

Mehanski šivalni stroj
To je najpogostejša vrsta šivalnega stroja. Čeprav je enostaven za uporabo in cenovno ugoden, ima manj vzorcev šivov in funkcij v primerjavi z računalniškimi.

Tudi mehanski šivalni stroji so enostavni za čiščenje in vzdrževanje. Poleg tega ne boste imeli težav pri iskanju serviserja, če se poškoduje.

Računalniški šivalni stroj
Vedeli boste, da je šivalni stroj računalniško podprt, če ima digitalni zaslon in kontrolnike.

Računalniški šivalni stroji omogočajo natančno prilagajanje hitrosti šivanja in imajo vrhunske funkcije, kot je igla, ki ostane v položaju “navzgor”, ko se stroj ustavi.

Seveda, če imate na voljo te funkcije, boste morali za te stroje plačati več.

3) Enostavnost uporabe

Šivalni stroj mora biti enostaven za uporabo, še posebej, če ste šele na začetku šivanja.

Izbrati morate takšnega, ki proizvaja gladke in odlične šive, ima trpežno strukturo (po možnosti kovinsko) in zanesljive osnovne lastnosti, ki ne bodo povečale zmede.

To je le vodilo, saj je lahko šivalni stroj enostaven za uporabo za eno osebo, za drugo pa ne.

bagat scaled - 1

4) Lastnosti

Od dostojnega šivalnega stroja lahko pričakujete različne funkcije. Tu je nekaj funkcij, ki jih boste morda želeli poiskati:

  • Povratni šiv (vzvratno šivanje) -funkcija, ki šiva nazaj, da so šivi še bolj varni. Ko začnemo šivati pritisnemo gumb za vzvratno šivanje in naredimo 3 do 4 šive nazaj, tako zatrdimo šiv.
  • LED osvetlitev – tako bo delovna površina dobro osvetljena
  • Rokavnik – iz stroja morate odstraniti predalček. To vam omogoča, da lahko šivate cevaste materiale (hlače, rokavi,…)
  • Gumbnica – S to funkcijo lahko naredite gumbnice za srajce, bluze in hlače. 1-stopenjska gumbnica pomeni, da je gumbnico mogoče narediti v 1 koraku, medtem ko 4-stopenjska gumbnica pomeni, da jo je mogoče narediti v 4 korakih.

V Sleveniji stanejo šivalni stroji od 100 pa do nekaj tisoč evrov.

Za začetnika je dobro izbrati kvaliteten šivalni stroj do cca 300 eur.

Poleg tega pri nakupu novega šivalnega stroja dobite garancijo.

Najboljši šivalni stroj za začetnico, kot tudi izkušeno šiviljo, katera ne potrebuje veliko šivov.

  1. BAGAT Jantar

Naredite novo obleko za svojo hčerko ali ponovno pripnete gumb na pižamo? Če je tako, je lahko šivalni stroj Bagat Jantar pravšnji za vas.

Ta šivalni stroj je enostavni za uporabo in ima 4-stopenjsko gumbnico. Ima 17 vrst šivov, ki omogočajo gladko šivanje vseh vrst materialov

Opremljen je tudi z LED lučko, tako da lahko bolje vidite majhne podrobnosti in deluje brezhibno.

Poleg tega je šivalni stroj zaradi trpežnega kovinskega ohišja zgrajen tako, da traja. Poleg tega je enostaven za uporabo in servisiranje, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo v primerjavi z drugimi.

Mnenja strank

Ne glede na to, ali šele začenjate šivati ​​ali ste že dolga leta šivilja, je ta BAGAT Jantar odlična izbira. Mnogim uporabnikom je bilo všeč dejstvo, da je zelo enostaven za uporabo!

Mnenje lastnice Klavdije:

»Dojenčka sem dobila pred nekaj meseci in moja želja je bila, da bi mu sešila oblačila .. Od takrat sem šivala vsak dan. To je stroj, ki je prijazen začetnikom, s številnimi dobrimi lastnostmi. Mislil, da je cena ugodna za tako dober stroj, vendar se je izkazalo, da je šivalni stroj BAGAT neprecenljiv stroj za začetnike, kot sem jaz. V bistvu sem ga začela takoj uporabljati, izdelala sem hlače, majice, kape za mojega srčka.

Kar me je navdušilo je avtomatski vdevalec niti, ki deluje odlično, uporaba stroja z vrtljivim gumbov, katerega samo obrneš na željen šiv in pritisneš pedalko.

Poglejmo še Natašin komentar o stroju:

»Šivalnega stroja nisem uporabljala že od srednje šole doma in opravila ogromno raziskav, preden sem končno kupila ta stroj (v veliki meri na podlagi pozitivnih odzivov za šivalne stroje Bagat).  Stroj imam nekaj mesecev in s strojem ni nobenih težav. Kljub temu, da nisem šivala že nekaj let sem stroj hitro osvojila. Tako sem vesela, da sem se odločila za ta stroj – všeč mi je. ”