srce

Blazina v obliki srca

Blazina v obliki srca

Skoraj smo že na polovici decembra, večina med nami pa najbrž nima niti enega darila za prihajajoče praznike. Letos pa to ni krivda nakupovalcev, ki vključno z nami, darila nakupujejo zadnji trenutek. Ker so naši trgovski centri zaprti že tako dolgo, mnogi večino nakupov opravijo kar prek spleta. Ali ste pomislil, da bi namesto spletnih nakupov letos kar sami izdelali darila za svoje bližnje?

Ni treba, da gre za izredno zahtevne projekte, izberete lahko nekaj preprostega, kot so recimo te zapestnice ali pa blazine v obliki srčka. Današnji projekt je idealno božično ali novoletno darilo. Srčaste in srčkaste blazine lahko zašijete za otroke in odrasle ljubitelje prikupnih stvari. Po želji se igrajte z različnimi barvami in ustvarite unikatno darilo, ki bo polepšalo vsako spalnico, dnevno sobo ali kuhinjo.

POTREBUJETE:

  • Šivalni stroj
  • 60 cm x 45 cm oranžne svilene tkanine
  • Sukanec, ki se ujema s tkanino
  • 2 barvna odtenka roza niti za vezenje (deb.40)
  • Nit vretenca za vezenje
  • Stabilizator
  • Marker za blago
  • Vata za polnilo blazine

Dodatek za šiv je vključen v 1 cm pri meritvah vzorca blazine.

POSTOPEK IZDELAVE:

1.) VZOREC
Kose vzorcev in diagram za postavitev obroča boste našli tukaj. Natisnite jih v Adobe Acrobat-u in jih zalepite skupaj, da naredite poln vzorec.

2.) REZANJE
Oranžna:
Spredaj, rez 1.
Prosimo, upoštevajte: Najprej tkanino vezete in nato natančno izrežete kos.
Zadaj, rez 1.

3.) VEZENJE
Z markerjem za tkanino narišite obris srca na tkanino. Izrežite obliko srca in pustite približno 20 cm tkanine okoli vseh robov, tako da jo je mogoče enostavno zapeti. Naredite predlogo za vzorec vezenja. Označite zunanje črte za postavite (tu boste našli polno velik vzorec). Predlogo pripnite na tkanino za prvo obliko vezenja (glej diagram postavitve vzorca). Objemite tkanino in stabilizator za vezenje.
Prilagodite položaj obroča, dokler ni igla postavljena natančno v sredinsko točko. Z referenčnim križem lahko dizajn vezenine enostavno postavite. Zašijte prvo obliko vezenja. Ponovno objemite blago in zašijte preostal dizajn na enak način. Odstranite stabilizator vezenja. Natančno izrežite obliko srca z dodajanjem dodatkov za šiv.

4.) ZAKLJUČEK
Sprednji in zadnji del pripnite skupaj. Napeljite šivalni stroj z normalnim sukancem, ki se ujema s tkanino, tako na vrhu kot v vretencu. Izberite ravni šiv. Preklopite na šivalno nogico 0A in vklopite IDT. Šivajte skupaj po vseh robovih in pustite približno 8 cm odprto za obračanje. Obrežite dodatke za šiv. Obrnite desno stran navzven, napolnite z vato in zaprite odprt del šiva.