topazsewing2

Vezenje s pomočjo interneta

Vezenje s pomočjo interneta

Verjetno je že kar nekaj uporabnic, šivilj, katere imajo svoj šivalno-vezilni oziroma vezilni stroj oziroma razmišljajo o nakupu.

designer topaz 25 husqvarna - 1

Vsekakor se tudi poraja vprašanja o ustvarjanju lastnih logotipov in motivov?

Veliko je obljub a malo od tega je na koncu resnično. Tukaj najdete programe, katere lahko 30 dnevno brezplačno preizkušate in še-le na to se odločite za nakup ali pa ne.

Povezava: programi za vezenje.

Pri izdelavi lastnih logotipov je vsekakor potrebno grafično znanje, saj je potrebno logotip narisati na tablici ali v programu, kdor tukaj ni vešč grafike mu žal to ne bo uspelo. A verjetno je za večino uporabnic že dovolj, da lahko napišejo ime, verz, stavek dodajo že obstoječ vezilni motiv, kar pa je že mogoče z osnovno opremo, katera je že priložena pri šivalno-vezilnih strojih Singer, Husqvarna Viking, Pfaff. Ti programi ponujajo vrtenje, večanje oz. manjšanje motivov, pisanje, tudi monogramske pisave,…

Uporaba osnovne programske opreme pa je manj zahtevna in uporabnice jo hitro osvojijo. Večina šivalno-vezilnih strojev ima priloženo tudi obširno zbirko vezilnih motivov kar na USB-ključku in jih enostavno brez uporabe računalnika prenesti direktno iz USB-ključka na stroj.

Za vas smo tudi pripravili zbirko povezav s popolnoma brezplačnimi vezilnimi motivi, katere lahko brezplačno prenesete in jih uporabljate.

1. Embroideres.com

Obožujemo nalaganje iz embroideres.com. Kadar koli lahko prenesete neomejeno količino brezplačnih vzorcev vezenja in njihov izbor je obsežen. Poleg tega ni potrebe po registraciji ali dajanju osebnih podatkov. Obstaja veliko, veliko popolnoma brezplačnih modelov vezenin, nato pa obstajajo tudi vzorci vezenin, ki so brezplačni z nakupom. Večina modelov vključuje tudi diagram barv niti.

Če brskate po posebej tematskem dizajnu, lahko uporabite funkcijo iskanja ali brskate po kategorijah brezplačnih modelov. Priljubljeni modeli bodo imeli več pregledov, zato lahko preverite, ali so drugi uporabniki sestavili modele pred vami, s čimer boste dobili idejo o kakovosti. Ker so različni digitalizatorji predložili modele, preverite preglede ali izvedite preizkusni izrez, preden naredite svoj projekt.

2. EmbroideryDesigns.com

3. Ann the Gran

To je novo spletno mesto, katero smo  pravkar našli in vsebuje tudi brezplačne modele vezenja. Številni oblikovalci (katerih osebna spletna mesta sem naštela tukaj (Bunnycup Embroidery in Oma’s Place, na primer) svoje izdelke prodajajo tudi v Oregon Patchworks. Brezplačni modeli so vzorčniki vsakega oblikovalca, tako da lahko dobite idejo o kakovosti dela. Če če kliknete po spletnem mestu, boste našli veliko odličnih stvari!

Če od njih kupite modele, to odklene še več brezplačnih vzorcev strojnega vezenja! Če prenesete brezplačne vzorčevalnike, imate omejitev 10 prenosov vsakih 24 ur.

Če želite prenesti modele, morate ustvariti račun, ki zahteva dostojno količino osebnih podatkov. Obstaja tudi območje samo za člane z več brezplačnimi modeli, vendar do njih lahko dostopate šele, ko se naročite na njihova glasila. Če se naročite na njihova glasila, imate dostop do njihovega brezplačnega petkovega prenosa vezenin!

5. Bunnycup Embroidery

6. Daily Embroidery

7. Oma’s Place

Oma’s Place ima veliko, veliko neverjetnih modelov vezenin za nakup in dober, sezonsko posodobljen odsek brezplačnih modelov. Njene preproge so tako prikupne!

Za prenos morate navesti e-poštni naslov ter ime in priimek za vsak prenos. Prijava na njeno glasilo ni obvezna. Vendar sem ugotovil, da ima glasilo res dobra priporočila in me včasih prepriča, da ne morem živeti brez modelov, za katere nisem niti vedel, da jih potrebujem, dokler jih nisem videl v mapi »Prejeto«!

Datoteke so stisnjene, kar pomeni, da jih boste morali izvleči. Vsak prenos vsebuje informacije o avtorskih pravicah, ki so dokaj podobne tistim na večini teh drugih spletnih mest za vezenje.

8. Kreative Kiwi Embroidery

10. Embroider This!

11. Falcon Embroidery

To spletno mesto za vezenje smo odkrili pred kratkim in si ure in ure prenašali vse res čudovite brezplačne modele. Zasnove so zelo unikatne in umetniške ter stvari, za katere sploh ne bi pomislila, da jih potrebujem! Poleg tega, če se prijavite za njihovo e-poštno glasilo, vas bodo vsak dan opozorili, da se morate vrniti in prenesti brezplačno obliko dneva.

12. ŠIVALNO – VEZILNI STROJI

TopazSewing2 - 3

13. PROGRAMI ZA VEZENJE

Želimo vam mirne praznike in srečno, zdravo, ustvarjalno leto 2022!

Predstavite šivalno-vezilnega stroja Husqvarna Viking Topaz 50 in vezenje na kape: