usnjena-torbica

Šivanje usnja na gospodinjskem šivalnem stroju

Šivanje usnja na gospodinjskem šivalnem stroju

ste kdaj poskusili šivati z usnjem? Morda se sliši nemogoče, vendar smo tukaj, da vam povemo, da je to povsem izvedljivo!

Šivalni usnjeni projekti so se včasih zdeli kot misija nemogoče. Tukaj vam bodo predstavili 7 napotkov, kako lahko doma zašijete usnjeno torbico oz. projekt po vaših željah, le da je material usnje.

usnjena torbica - 1

Eno najpogostejših vprašanj, ki nam jih zastavljajo, je: “Ali res lahko šivate usnje na domačem šivalnem stroju?” In odgovor je DA!

Določeni domači šivalni stroji kot je Bagat, Pfaff, Husqvarna Viking – bodo kos tej nalogi z odliko; le nekaj preprostih sprememb morate narediti, da bo vaš stroj pripravljen za usnje. Preberite, če želite izvedeti, kako šivati usnje na domačem šivalnem stroju!

7 NAMIGOV ZA ŠIVENJE USNJA DOMA

1. Zamenjajte tačko: Navadna šivalna tačka se bo držala usnja in preprečila, da bi se usnje pravilno podalo skozi stroj. Dobra novica je, da za to obstaja hitra rešitev: preprosto zamenjajte svojo običajno šivalno tačko za valjčno ali teflonsko tačko, ki zlahka drsita po usnju.

teflonska tacka - 3

2. Zamenjajte iglo: Običajno iglo zamenjajte z usnjeno iglo-težko iglo s posebno konico, ki je narejena za enostavno prebadanje usnja. (Poiščite samo paket igel z oznako “usnje.”) In PS: ne bodite presenečeni, če med šivanjem debelih površin zlomite iglo, zato imejte pri roki dodatne.

igle za usnje - 5

3. Spremenite dolžino šiva: Pri šivanju usnja uporabite šiv, daljši od običajnega; uporabljamo približno 3.5. Uporabite lahko katero koli dolžino šiva v splošnem razponu, ki je daljša od običajnega šiva.

usnje blago - 7

4. Uporabljajte pravilen sukanec: Pri šivanju usnja nikoli ne uporabljajte bombažnih niti, saj tanini v usnju sčasoma uničijo nit. Namesto tega uporabite poliester, najlon oz. še boljše uporabite sukanec za usnje. Morda boste želeli uporabiti robustno nit za zgornje šivanje; ni nujno, vendar usnje izgleda lepo, če je zašito s močnejšo nitjo. Sukanec za usnje uporabite samo za zgornjo nit (skupaj zgornji in spodnji sukanec bi bil predebel za šivanje), spodnjo nit pa uporabite tanjšo nit (sukanec) iz poliestra oz. najlona.

ackermann sukanci za usnje - 9

5. Ne uporabljati bucik

(uporabite magične ščipalke): Bucike se nikoli ne smejo uporabljati v usnju, saj bodo pustili trajno luknjo. Namesto tega pred šivanjem držite kose na mestu, tako da usnje spnete z magičnimi ščipalkami.

0156495 magicne scipalke 550 300x268 1 - 11 0156492 magicne scipalke - 13

6. Vedno naredite nekaj testnih šivov: Šivanje usnja je lahko neodpustno; šivi, ki jih šivate, bodo pustili trajen pečat, zato ni vedno tako enostavno popraviti napak kot pri šivanju s tkanino. Zato se prepričajte, da z odpadnim usnjem preizkusite sukanec, dolžino šiva, napetost in splošno delovanje stroja, da se prepričate, da ste na pravi poti, preden začnete svoj dejanski projekt.

sivanje usnja - 15

7. Načrtujte: Večina domačih šivalnih strojev ne prenese šivanja skozi veliko plasti usnja, zato izberite preproste projekte brez veliko podrobnosti ali obsežnih površin. Če pa načrtujete lasten projekt šivanja usnja, se izogibajte vzorcem ali vzorcem z zelo debelimi plastmi, tako da je izvedljiv na domačem stroju in da stroja ne uničite pri predebelem usnju. Ugotovili smo, da lahko dober domači stroj (BAGAT, Pfaff, Husqvarna Viking) sešije skozi največ tri plasti srednje težkega usnja. (Ne pozabite upoštevati vseh področij, kjer boste šivali po šivih, saj ti štejejo v skupno število plasti!)

torbica iz usnja - 17

Želimo vam uspešno šivanje usnja!

cropped bagat logo - 19

logo pfaff - 21

HV logo withRegistration - 23