overlock-siv

Šivalni stroj – overlock funkcija

Šivalni stroj – overlock funkcija

Kot se med seboj razlikujejo ljudje, se zaradi naših različnih potreb med seboj razlikujejo tudi naši šivalni stroji.

Overlock funkcija je funkcija, ki jo imajo nekateri novejši šivalni stroji. Overlock funkcija pomeni, da lahko s pomočjo šivalnega stroja, ki ima to funkcijo, več kosov blaga, s katerim ustvarjate, hkrati sešijete in obšijete. Seveda je tukaj pomembna izbira prave tačke – overlock tačka.

Kot na vsakem področju se boste tudi pri kupovanju šivalnega stroja verjetno srečali s kakšno dilemo. Ena glavnih, je verjetno dilema, ali kupiti šivalni stroj, kateri že ima na izbiro overlock šiv.

overlock siv 1 - 1

Seveda je boljše imeti tudi overlock šivalni stroj, kateri blago hkrati sešije, obrobi in odreže. Z njim lahko zarobite kose oblek, lahko sestavite hlače in majic – ne morete pa z njim na primer delati ravnih šivov (kar je njegova glavna pomanjkljivost), delati dekorativnih šivov, izdelati gumbnice in podobno. Za to vsekakor potrebujete šivalni stroj. Na žalost ne obstaja šivalni stroj, kateri bi hkrati bil šivalni in overlock stroj.

Če boste po forumih spraševali ljudi, jih verjetno dosti ne bo vedelo, da ima večina šivalnih strojev overlock šiv. Res je, da sam overlock naredi bolj profesionalen in lepši šiv, kot da šivamo s šivalnim strojem in izberemo overlock šiv.

89f01c36e9521ac3076b04ffbb9d74a8 - 3 4 thread overlock - 5

Šiv narejen z overlock strojem. Zaključki (šivi) so lepši bolj profesionalni in blago je hkrati odrezano.

Želimo vam obilo ustvarjalnih uric z vašim šivalnim, overlock, coverlock ali šivalno-vezilnim strojem.

Ponudbo strojev najdete: www.sivalni-stroji.si