nahrbtnik

Zašij si svoj nahrbtnik

Nahrbtnik – primerno za začetnice

prenesi si kroj – brezplačnoveritas – nahrbtnik

 

Kaj potrebujete?

  • pol ure časa
  •  2 vrsti blaga:  45 cm x 100 cm
  •  2 vrvi: približno 120 – 140 cm (odvisno od debeline vrvi)
  •  4 x A4 liste za kroj, katerega si natisnete

Torba za telovadnico je primerna tudi za začetnice in je zasnovana tako, da je hitro končana.

No pa začnimo:

csm 01Zuschnitt 123a7cdc7a - 1Najprej zlepite natisnjene liste skupaj in izrežite koščke.
Za vaš nahrbtnik potrebujete 2x zunanji del, 2x notranji del, na natisnjenem kroju imate napisano točno število koščkov, katere potrebujete in jih je potrebno izrezati

Ne uporabljajte elastičnih materialov, saj mora biti nahrbtnik za telovadbo čimbolj stabilen. Bombažne tkanine, platno in stare kavbojke oz. pluta so odlične možnosti.

Pripravimo trak za vrvico, ki jo izrežete iz notranjega blaga oz tkanine. Preklopite oba dolga robova proti sredini in nato ponovno zložite. Robove sešite s šivalnim strojem in prerežite trak na sredini, da dobite dva enaka kosa.

Sedaj še moramo pripraviti zgornji del, čez katerega bo šla vrvica. Zato enostavno 2 cm prepognemo in zašijemo.

 

Zdaj pridemo do glavnih delov. Najprej postavite dva dela zunanjega blaga (desno na desno) skupaj. Če ima tkanina smer vzorca, pazite. Rob, ki ni posnet, je na vrhu in sešite skupaj skupaj. Začnite z zgornjega dela po cca 3 cm šivanja, zašite malo vzratno, tako se vam ne bo šiv odprl. Ne pozabite všiti traku za vrvici na dnu nahrbtnika.

Ponovite postopek tudi z dvema deloma notranje tkanine. Tu vam ni potrebno všiti traku za vrvice. Ampak spustite 25 cm veliko odprtino. ne pozabite na koncu vsakega šiva, šiv tudi zatrditi (vzratno šivanje)

Sedaj je potrebno še vse skupaj sestaviti. Notranji del nežno potisnete v večji zunanji del blaga. Sešijete skupaj. Pazite, tukaj morajo biti šivi lepi, saj se bodo na koncu videli. Prav tako morate sedaj še vstaviti del, čez katerega boste kasneje napeljali vrvico. (glej spodnjo sliko)

Sedaj je samo še potrebno napeljati vrvico. Tukaj si lahko pomagamo s varovalno sponko, da lažje napeljemo vrvico skozi luknjo.

In ste že sešili svoj prvi nahrbtnik. Verjetno ne bo ostalo samo pri enem.

Veliko lepih in zanimivih nahrbtnikov vam želimo!