sewing-machine-maintenance2

Vzdrževanje šivalnega stroja

Da boste z vašim strojem dolgo zadovoljni je potrebno redno vzdrževanje.

Postopek čiščenja in vzdrževanja pri mehanskem šivalnem stroju

Odstranjevanje vbodne plošče :

Vrtite ročno kolo, dokler ni šivanka v najvišjem položaju. Odprite pokrov in z vijakom odvijte vbodno ploščo.

Čiščenje plošče : Celotni predel očistite s priloženo ščetko.

basicsewingmaintenance2 - 1

Čiščenje in oljenje zajemalca :

Odstranite čolniček. Oba zatiča oboda  potisnite navzven. Odstranite obod in zajemalec ter ju očistite z mehko krpo. Naoljite točko(1-2 kapljici) z oljem za šivalne stroje. Ročno kolo vrtite, dokler ni gonilo v levem položaju. Zamenjajte obod. Ponovno vstavite zajemalec in obod ter potisnite oba zatiča v prvotni položaj. Vstavite tudi vreteno, čolniček in zamenjajte vbodno ploščo.

Vzdrževanje računalniško vodenih šivalnih strojev

Pozor: Pred čiščenjem LCD zaslona in površine šivalnega stroja, sprva vedno izpulite/izklopite napajalni kabel (ločite od napajanja), da se izognete poškodbam ali električnemu udaru.

Čiščenje LCD zaslona

Sprednjo stran skrbno čistite s suho krpo. Ne uporabljajte nobenih čistilnih sredstev.

Čiščenje površine šivalnega stroja

V kolikor je površina šivalnega stroja umazana, potopite mehko krpo z malo nevtralnega čistilnega sredstva v vodo, močno izcedite in šele potem čistite površino. Sledi čiščenje oz. brisanje površine s suho krpo.

Pozor: Ta naprava je opremljena z 100mW LED lučko. V kolikor morate lučko zamenjati, se obrnite prosim na naslednjega pooblaščenega Riccar trgovca.

sewing machine maintenance2 - 3 sewing machine maintenance 31 - 5

Čiščenje zagrabitelja

Ostanki niti/sukanca in ostanki blaga v zagrabitelju lahko privedejo do tega, da šivalni stroj ne deluje več brezhibno. Redno preglejujte in po potrebi čistite področje zagrabitelja.

Pozor: Sprva šivalni stroj vedno izklopite (ločite od napajalnega sistema), šele nato opravljajte vzdrževalna dela.

  1. Odstranite pokrov zagrabitelja.
  2. Odstranite iglo, šivalno tačko in držalo za šivalno tačko. Odstranite tudi pokrov zagrabitelja in navijalko. Prav tako odstranite tako vijak na vbodni plošči, kot tudi vbodno ploščo.
  3. Zagrabitelja oz. pot zagrabitve, transporter in navijalko čistite s čopičem. Lahko pa uporabite tudi mehko in suho krpo.