Bagat-Safir-2-600x400

Šivalni stroj Bagat Safir – PRVI KORAKI

Šivalni stroj Bagat Safir – PRVI KORAKI

Naredili smo prve korake na novem šivalnem stroju BAGAT Safir – vsi se še spomnimo starejših modelov naših babic in mam, kot so Slavica, Višnja, Ruža in Jadranka.

Bagat Safir je sodoben, močan mehanski šivalni stroj, ki ne potrebuje posebnega vzdrževanja (redno čiščenje in mazanje) in bo zmogel šivati vse vrste tkanin od svile do jeansa. Prednosti: hiter, zmogljiv, enostaven za uporabo, enostaven za vzdrževanje, velika izbira šivov, avtomatska 1-stopenjska gumbnica.
Ta stroj je tako enostaven za uporabo, da bi časovni popotnik iz leta 1955 verjetno lahko začel šivati, ne da bi si sploh prebral navodila. Na šivalnem stroju Safir deluje vse s pomočjo vrtljivih gumbov, tako so vam vaši najljubši šivi hitro dosegljivi brez nepotrebnega iskanja. Bagat Safir ima 34 različnih šivov in avtomatsko gumbnico. Prav tako nudi veliko dekorativnih šivov in overlock šiv.

Bagat Safir je hiter in zmogljiv šivalni stroj.

Pri testiranju je zelo dobro obvladal lahek bombažni muslin, raztegljiv jersey in več plasti jeansa (seveda vse ob uporabi ustrezne igle). Šivi so bili enakomerni in ravni na vseh tkaninah, katere smo preizkusili.
Tudi širina in dolžina šiva sta nastavljiva. Stroj ima tudi avtomatsko gumbnico, katero naredi v enem koraku. Vsem pa bo v veliko pomoč tudi avtomatski vdevalec niti, kateri vdane sukanec v iglo. Pohvalimo delovanje, saj pri nekaterih strojih ne deluje tako dobro.
Hitrost stroja se nadzira s priloženo elektronsko stopalko. Stroj premore 800 šivov na minuto. Če odstranite del šivalne mize na sprednjem delu dobite rokavnik, kateri vam bo v pomoč pri šivanju cevastih stvari (kot so krajšanje hlač in podobno). V tem delu odstranljive šivalne mize se nahaja predal z dodatnim priborom stroja. K stroju je priložena tudi lahka tekstilna prevleka, katera stroj ščiti pred prahom. Stroj je zelo dobra izbira za začetnice, katere bi rade vstopile v svet šivanja, kakor tudi za tiste z malo več izkušenj in si ne želijo računalniško vodenega šivalnega stroja.