sova-4

Kostumi za Noč čarovnic!

Kostumi za noč čarovnic – kroji in navodila

Noč čarovnic!

noč carovnic 2018 - 1

Nezadržno se bliža, vi pa še zmeraj razmišljate o kostumu za vašega najmlajšega! Malo vam lahko pomagamo, da bodo veseli vaši otroci in vi, saj boste z našimi navodili in nasveti za izdelavo kostuma porabili le čisto malo časa in materiala, ki ga imate zagotovo kar pri roki! Oho, pa še reciklirali boste, za kar vam bo narava neizmerno hvaležna! Seveda tudi brez šivalnega stroja ne bo šlo in tukaj smo spet mi, da vam pomagamo in svetujemo (www.sivalni-stroji.si), v kolikor ga potrebujete.

Pa poglejmo, na voljo imamo dva kostuma: Sovica ali netopir! Izbira je vaša, oziroma otrokova, seveda pa je možno kostume tako narediti tudi za odrasle, pač prilagodite velikost!

NETOPIR

Netopir1 - 3

za katerega potrebujete: črno majico z dolgimi rokavi, 1 m črnega filca (ali debelejšega blaga), 2 m črne kosti (za ojačanje izdelkov, kot so korzeti, torbe…), črn sukanec, škarje, šivalni stroj, otroška očala (za masko), črn trak (za pritrditev maske).

slika 1 - 5 Izmerite dolžino majice in rokavov, kot je prikazano na sliki!

slika 2 - 7

Iz filca ali debelega blaga izrežite 2x krilo,  kot kaže slika (B) zgoraj. Izmerite dolžino od vogala do konic, kot kaže slika  (C) zgoraj. Po teh merah odrežite 4 trakove filca in 4 trakove črne kosti. Pritrdite trakove črne kosti na trakove iz filca. Nato po dva dobljena trakova prišijte na vsako krilo kot kaže slika (D) zgoraj.

slika 3 - 9

Nato krilo z bucikami pritrdite na spodnji del rokava in po dolžini majice, kot kaže slika (E) zgoraj in ga prišijte po obeh dolžinah. Enako ponovite z drugim krilom na drugi strani in drugem rokavu majice. Tukaj Netopir maska pa še natisnite na papir ali karton ter izrežite masko, pobarvajte po želji ter jo pritrdite (prilepite) na očala.

SOVICA

sova 4 - 11

za katero potrebujete: majico z dolgimi rokavi temne barve, ostanke blaga različnih barv za izdelavo perja (50 do 60 kos), sukanec, šivalni stroj, papir ali karton za izrez šablone za perje, škarje, olfa nož, lepilni trak, otroška očala.

Tukaj Sovica maska, sablona za perje natisnite ter izrežite iz kartona šablono za perje in masko.  Nato iz ostankov blaga izrežite perje s pomočjo šablone. Nato pritrdite z bucikami in prišijte eno vrsto perja na majico, s tem, da začnete na spodnjem robu majice, kot kaže slika spodaj.

sova 1 - 13

Nadaljujte in šivajte po vrstah navzgor,

sova 2 - 15

vse do ovratnika majice, in ga lepo obkrožite.

sova 3 - 17

Izrežite, pobarvajte in prilepite na očala še masko in naj se zabava prične!