bagat jantar safir

LEGENDARNA BLAGOVNA ZNAMKA BAGAT SE VRAČA

LEGENDARNA BLAGOVNA ZNAMKA BAGAT SE VRAČA

DOLGOLETNA TRADICIJA IN ZAUPANJE

Bagat je zgodovinska blagovna znamka, ki je že davnega leta 1950 vstopila na naš trg in s svojim izdelki navduševala nadobudne pa tudi izkušene šivilje. Morda se jih spomnite tudi vi, ker so vam pomagali osvajati prve začetniške šiviljske korake, prepričani pa smo, da se jih dobro spominjajo vaše mame ali babice. Povprašajte jih o modelih družine Bagat, kot so Slavica, Višnja, Ruža ter Jadranka in z vami bodo delile marsikateri šiviljski spomin.

PRVI KORAKI

Bagat, podjetje za proizvodnjo šivalnih in obdelovalnih strojev je bilo ustanovljeno leta 1950 v Zadru. Ime je dobilo po Vladu Bagatu, partizanskem in narodnem heroju, ki je sodeloval pri nastajanju prvih jugoslovanskih mornariških enot. Kljub temu, da je bil Bagat sprva ustvarjen z namenom izdelave ladijske opreme za JNA, se je sčasoma razvilo v največje podjetje zadrskega gospodarstva in s tem postalo tudi eno izmed najbolj poznanih imen v SFRJ.

Prvi prototip, ki je bil težak več kot sedem kilogramov, je leta 1955 izdelal mehanik Šime Pavić. Povezal je 160 različnih delov zastarelih strojev v tovarni in tako ustvaril prvi šivalni stroj. Prototip je zmogel šivanje naprej in vzvratno, cik-cak šivanje, polavtomatsko šivanje gumbov in gumbnic, šivanje z dvema iglama in možnost izbire devetih vrst vzorcev.

Bagatov najstarejši model in tudi najbolj znan je bila Slavica, kasneje pa so se pojavili še drugi modeli po imenu Višnja, Ruža in Jadranka.

LEGENDA JE NAZAJ

Želja po obuditvi in ohranitvi te znane in velike blagovne znamke je združila sodelovanje mehanikov, tehnikov in tujih partnerjev, ki so z močno voljo in zagnanostjo ustvarili nove modele Bagat šivalnih strojev.

Legendarni šivalni stroji so nazaj in s svojim uporabnikom ponujajo napredno tehnologijo šivanja. Izbirate lahko med bogato izbiro šivalnih programov kot so različni dekorativni šivi, overlock šivi in izdelave gumbnice (4-stopenjska ali 1-stopenjska avtomatska gumbnica).

Pohvalijo se lahko tudi z vgrajenim avtomatskim vdevalcem niti in LED osvetlitvijo, ki omogoča odličen predogled delovne površine. Možnost šivanja z dvojno iglo in večplastno šivanje pa vam bo pomagala zašiti vaš najljubši jeans!

Šivalni stroji Bagat so skrbno oblikovani in enostavni za popravilo ter vzdrževanje. S tem je zagotovljena dolgoletna življenjska doba in uporaba šivalnega stroja.

NOVA MODELA BAGAT JANTAR IN SAFIR

Bagatova nova modela ponujata vrhunsko kvaliteto in odlično delovanje zahvaljujoč preprostemu in jasnemu konceptu.

Čudovita modra barva stroja Safir predstavlja simbol miru in sprostitve v naravi, kar pomeni harmonijo, nebo in vodo.

Šivalni stroj je svoje ime dobil po kamnu Safir, ki je simbol moči in kreativnosti, uporabnikom pa ponuja ogromno izbiro vbodov in napredno šivanje.

Rumena barva predstavlja energijo, sonce, intelekt in lahkotnost. Stroj živahno rumene barve je poimenovan Jantar, ki predstavlja znak za uspeh. Jantar je enostaven za uporabo in primeren za začetnike in tudi izkušene šivilje ter krojače.

Kvalitetna kovinska konstrukcija je sestavljena iz večih delov:

 • Stabilna in trpežna notranjost iz litega aluminija
 • Močan motor, ki zmore kar 750 šivov na minuto
 • Natančno šivanje z večplastnimi in elastičnimi tkaninami
 • Zmanjšuje vibracije med daljšim delom in visokimi hitrostmi šivanja
 • Zanesljiva in trajna kakovost vseh mehanskih delov
 • Trpežno ohišje iz plastike, ki je odporno proti UV-svetlobi

Preprost koncept stroja ponuja različne funkcije:

 • Avtomatsko navijanje vretenca
 • Gumb za vzvratno šivanje
 • Velika moč in zmogljivost motorja
 • Avtomatski vdevalec niti
 • Nožek za odrez niti
 • Led lučka za nemoteno delo
 • Kovinski čolniček
 • Nastavljiva dolžina in širina šiva

Želite izvedeti več: BAGAT Jantar in Safir

Šivalna stroja Jantar in Safir bosta pri nas na voljo od januarja 2021 dalje. Kot nalašč, da v novo leto zakorakate obogateni s šivalnim strojem legendarne znamke Bagat, ki ponuja napredno tehnologijo šivanja z dolgoletnim znanjem in tradicijo.

Uradna stran: http://www.bagat-sivanje.com/

Bagat Jantar in Safir se predstavita: