pogoji uporabe

pogoji uporabe

SPLOŠNO

Ta pravila določajo pogoje uporabe spletne trgovine sivalni-stroji.si, ki jo ureja BO-MA, Bojana Novak s.p.., Cesta zmage 8, 2000 Maribor Slovenija (v nadaljevanju BO-MA, s.p.).

Spletna trgovina sivalni-stroji.si je storitev, ki omogoča izobraževanje in nakup šivalnih strojev.

Izrazi, ki so uporabljeni v teh pogojih uporabe imajo naslednji pomen:

• Uporabnik je oseba, ki je izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo za vstop v spletno trgovino sivalni-stroji.si.
• Kupec je oseba, ki preko spletne trgovine sivalni-stroji.si naroči šivalni stroj ali katerega od artiklov v spletni trgovini.

NAROČILO

Naročilo je mogoče oddati v slovenskem jeziku. Naročilo postane veljavno s trenutkom, ko ga kupec odpošlje. Naročeni izdelki se obračunajo po cenah, ki so objavljene v spletni trgovini sivalni-stroji.si v trenutku oddaje naročila.

Za naročila v Hrvaško, Srbijo in BiH so možna plačila preko Paypal-a ali na TR, za informacije smo vam na voljo: mail info@sivalni-stroji.si ali +386 40 840 590, od ponedeljka do petka med 9. in 17.uro. Strošek pošiljanja je 15,00 eur.

Pridržujemo si pravico do napak pri cenah v spletni trgovini sivalni-stroji.si, o čemer bomo uporabnika obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

Če izdelka ni na razpolago, bomo o tem uporabnika obvestili v 24 urah po oddanem naročilu in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

Oddano naročilo predstavlja kupoprodajno pogodbo in bo shranjeno v podatkovni bazi spletne trgovine in v prostorih knjigovodstva BO-MA, s.p.. En izvod naročila BO-MA, s.p. pošlje kupcu skupaj z naročenimi izdelki. V kolikor želi kupec naknadno prejeti dodaten izvod naročila, to pisno sporoči BO-MA, s.p., ki mu ga pošlje v primernem roku. Za pošiljanje dodatnega izvoda naročila se zaračunajo stroški kopiranja in pošiljanja.

Pridržujemo si pravico do napak v spletni trgovini sivalni-stroji.si, o čemer bomo uporabnika obvestili v roku 24 ur in mu povrnili morebitne nastale stroške.

POSTOPEK ODDAJE NAROČILA

1. Novi uporabnik se v spletni trgovini sivalni-stroji.si najprej registrira tako, da v obrazec vnese svoje osebne podatke, potrdi te pogoje uporabe in klikne gumb »Pošlji«. Novi uporabnik dobi sporočilo s potrdilom o prijavi na svoj elektronski naslov, kjer mora svojo registracijo potrditi s klikom na e-povezavo. Pri nadaljnjih vpisih v spletno trgovino sivalni-stroji.si uporabnik vnese samo svoj elektronski naslov in geslo. Za naročilo ni obvezna registracija, lahko se opravi tudi naročilo brez registracije oz. vpisa (gost).

2. Po registraciji oz. Vpisu (velja tudi za naročila brez registracije oz. vpisa – gost), uporabnik izbere izdelke, ki jih želi naročiti in za vsakega posebej klikne gumb »Nakup« ali »V košarico«. Kratka predstavitev izdelka je ob vsakem izdelku posebej.

3. Uporabnik zaključi nakup s klikom na gumb »Plačilo«.

4. Uporabnik nato izbere način dostave in način plačila.

5. Pred potrditvijo nakupa naj uporabnik še enkrat pregleda »Pogoje uporabe« in se v primeru nestrinjanja naj ne odloči za nakup.

6. Pred potrditvijo naročila s klikom na gumb »Zaključi«, mora uporabnik prebrati pogoje uporabe in s kljukico v okencu potrditi svoje strinjanje s pogoji uporabe. Uporabnik lahko še enkrat pregleda celotno naročilo in po potrebi s klikom na povezavo pred zaključkom nakupa spremeni oz. odstrani izdelke.

7. Takoj ko BO-MA, s.p. prejme naročilo, pošlje uporabniku potrdilo o naročilu v elektronski obliki.

8. Ob prejemu naročenih izdelkov prejme kupec tudi račun v pisni obliki.

PODATKI O NAROČILU

Dostavljenim izdelkom iz spletne trgovine sivalni-stroji.si je priložen pisni dokument, ki obsega naslednje podatke:
• podatek, da je prodajalec BO-MA, s.p., Cesta zmage 8, 2000 Maribor, Slovenija;
• ceno izdelkov, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami;
• morebitne stroške dostave;
• podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave;
• naslov, kamor se lahko pošljejo ugovori, pripombe, zahtevki in izjave.

V spletni trgovini sivalni-stroji.si lahko kupujejo tudi pravne osebe in pridobijo k dostavljenim izdelkom pisni dokument, ki obsega naslednje podatke:
• podatek, da je prodajalec BO-MA, s.p., Cesta zmage 8, 2000 Maribor, Slovenija;
• podatke o kupcu/podjetju: naziv podjetja, naslov podjetja, poštno številko in kraj
• podjetja, davčno številko in šifro podjetja
• ceno izdelkov, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami;
• morebitne stroške dostave;
• naslov za dostavo (v primeru, da se le – ta razlikuje od sedeža podjetja)
• podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave;
• naslov, kamor se lahko pošljejo ugovori, pripombe, zahtevki in izjave.

CENE IN PLAČILO

Cene izdelkov v spletni trgovini sivalni-stroji.si so enake cenam na dan naročila. Izdelki iz posredniške prodaje (vsi šiv.stroji Juki, Jack) so izključeni iz akcijskih prodaj in posebnih ponudb. Kuponi (kode) za uveljavljanje popustov se ne seštevajo, ob nakupu je možno koristiti samo en kupon! Naročene izdelke je mogoče plačati na naslednje načine:

  • po povzetju (samo Slovenija) : za plačila po povzetju je potrebno pošti plačati tudi znesek provizije, katerega določa Pošta Slovenije in ga najdete na povezavi: https://www.posta.si/ceniki
  • po predračunu
  • Paypal – sprejema vse vrste plačilnih in kreditnih kartic, tudi če niste član
  • Leanpay – Varno plačilo na obroke preko sistema LeanPay. Najhitrejša pot do obročnega nakupa. Postopek v celoti poteka preko spleta, s takojšnim odgovorom o odobritvi kredita. Pogoji uporabe: pogoji uporabe Leanpay

Naročeni izdelki bodo odpravljeni po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.

Vse cene vključujejo 22% DDV.

Nakup industrijskega šivalnega stroja

  • za nakup industrijskega šivalnega stroja je možno plačilo na TR ali plačilo preko Paypal-a + strošek dostave na vaš dom je 35,00 eur

ZALOGA:

  • izdelek je na zalogi (izdelek je na zalogi in se lahko naroči)
  • ni na zalogi (izdelka ni na zalogi in se ne more naročiti)
  • na voljo po naročilu (za izdelek nas prosim predhodno OBVEZNO kontaktirajte, da preverimo dobavljivost): info@sivalni-stroji.si)

DOSTAVA

Naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje v roku 3 delovnih dni od oddaje naročila. V primeru plačila po predračunu bodo izdelki poslani šele po plačilu predračuna. Predračun je potrebno plačati v roku 7 dni, drugače se naročilo stornira. Kupec prejme na elektronski naslov obvestilo, da je bil predračun plačan in da bodo naročeni izdelki poslani v najkrajšem možnem času. Če BO-MA, s.p. ne bo mogla izpolniti svojih obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem obvestila kupca.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni z Pošto Slovenije. Stroški dostave se obračunajo po Ceniku dostave, ki je dostopen v rubriki »Dostava in plačilo«.

Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži.

V primeru, ko BO-MA s.p. pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljalec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

ODGOVORNOST

BO-MA, s.p. ne odgovarja za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali motenj infrastrukture (npr. izpad delovanja medmrežja).

Pritožbe in vračila

Pritožbeni postopek

V primeru kakršnih koli težav se obrnite na email: info@sivalni-stroji.si s čim bolj podrobnim opisom težave oz. pritožbe.

Garancija

BO-MA s.p. jamči za kakovost blaga z garancijo uvoznika oz. proizvajalca blaga. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V zadnjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.

Odstop od pogodbe na daljavo

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) imate pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga sporočite (elektronsko na info@sivalni-stroji.si ali preko običajne pošte, pri čemer se kot rok za pravočasno oddano sporočilo šteje datum oddaje na pošti), da odstopate od pogodbe na daljavo, pri čemer v skladu z zakonom ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Se pa v BO-MA s.p. toplo priporočamo, da nam razloge podate, da lahko morebitne napake in slabosti odpravimo. Edini strošek, ki vas bremeni pri vračilu blaga je strošek neposrednega vračila.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa.

Embalažo hranite dokler niste prepričani, da vam artikel ustreza in da deluje brez težav. Preverite njegove osnovne funkcije, brez da bi odstranjevali zaščitne folije v kolikor so na izdelku. Te odstranite šele, ko ste popolnoma prepričani, da artikel nameravate obdržati.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Sme pa opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Izdelke morate v originalni embalaži vrniti najkasneje v roku 14 dni po odstopu od pogodbe na naš naslov. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku. V primeru vračila po pošti artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite z originalno embalažo, ki lahko artikel zaščiti kot je to potrebno, da bi se izognili poškodbam pri prevozu.

Vsa prejeta plačila vam bomo vrnili po natančnem pregledu izdelka z enakim plačilnim sredstvom, kot je bilo uporabljeno pri nakupu, razen če izrecno ne zahtevate drugega plačilnega sredstva, najkasneje 14 dni po prejetem obvestilu. Plačila lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga ali potrdila, da je bilo poslano. Po želji oz. dogovoru vam bomo šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu.

Za zmanjšanje vrednosti blaga odgovarjate v primeru, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, tudi v primerih, ko izdelek ni vrnjen v originalni embalaži! Po določbi b 43.d člena ZVPot lahko obvestilo o odstopu predložite s pomočjo Obrazec za vračilo 14 dni ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopate od pogodbe.

Odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo pogojem poslovanja, ne sprejemamo. Pravica do odstopa od pogodbe na daljavo ne velja za spletna naročila, prevzeta in plačana v prodajalni. Pravica do odstopa od pogodbe na daljavo prav tako ne velja v primerih, opisanih v 5. odstavku 43.č člena ZVPot.

Stvarna napaka

Pravice iz naslova stvarne napake so podrobneje opisane v ZVPot. Uveljavljate jih lahko, če nas o napaki obvestite v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Obvestite nas s pomočjo Obrazec za prijavo stvarne napake, kjer morate natančneje opisati napako in nam omogočiti, da stvar pregledamo. Obrazec skupaj z artiklom nam lahko predate osebno ali pošljete na naš naslov. Za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena, ne odgovarjamo. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku 6 mesecev od izročitve. Pravice iz naslova stvarne napake iz prvega odstavka 37.c člena ZVPot ugasnejo s potekom 2 let od dneva, ko ste nas obvestili.

Izvensodno reševanje sporov

BO-MA s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Tukaj objavljamo povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov.

Odveza odgovornosti

Po svojih najboljših možnostih se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da nam ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. Pridržujemo si tudi možnost napake. V takih primerih vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z registracijo v spletno trgovino sivalni-stroji.si uporabnik dovoljuje, da BO-MA, s.p. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse zgoraj posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

BO-MA, s.p. zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov spletne trgovine sivalni-stroji.si in vse ostale podatke zbrane v postopku registracije ščiti pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

Poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob registraciji, se zbirajo tudi naslednji podatki o nakupu: kupljeni / naročeni izdelek/-i, količina teh izdelkov, cena izdelkov, znesek končne vrednosti nakupa, datum in ura nakupa.

Podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. Zbiranje osebnih podatkov je nujno za izvršitev pogodbe – nakupa preko spletne trgovine sivalni-stroji.si.

Podatki o nakupih se zbirajo tudi z namenom prilagoditve ponudbe vsakemu posamezniku. Vsi podatki se lahko uporabijo za naslednje namene: statistične obdelave, trženjske raziskave, pošiljanje oglasnega gradiva, vabil, spremljanje nakupovalnih vsebin kupcev, telefonsko, pisno ali elektronsko anketiranje.

Uporabnik z vpisom tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami ZVOP-1.

Uporabnik vseh osebnih podatkov je BO-MA, s.p.. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Vsa vsebina spletne trgovine sivalni-stroji.si, razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo BO-MA, s.p.. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na posamezne storitve spletne trgovine sivalni-stroji.si prenesli uporabniki, so last uporabnikov.

BO-MA, s.p. ima blagovne znamke, avtorske pravice ali druge intelektualne pravice, ki so povezane s spletno trgovino sivalni-stroji.si. Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane.

Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

PIŠKOTKI

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno trgovino sivalni-stroji.si. Spletna trgovina uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo naše spletne strani.

KRŠITVE

Uporabnik spletne trgovine sivalni-stroji.si se obvezuje, da le-tega ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Prepovedana je pridobitev oz. poskus pridobitve kakršnegakoli gradiva ali informacij s pomočjo kakršnihkoli sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu spletne trgovine.

BO-MA, s.p. si pridržuje pravico do blokade oz. izbrisa uporabniškega računa uporabnika, ki bo deloval v nasprotju s temi splošnimi pogoji.

NADZOR

Delovanje spletne trgovine sivalni-stroji.si je pod nadzorom pristojnih inšpekcijskih služb.

OSTALE DOLOČBE

BO-MA, s.p. lahko v vsakem trenutku spremeni splošne pogoje uporabe spletne trgovine sivalni-stroji.si, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave.

KONTAKT

Naslov: BO-MA, s.p., Cesta zmage 8, 2000 Maribor, Slovenija

Elektronska pošta: info@sivalni-stroji.si