pogoji uporabe

SPLOŠNO

Ta pravila določajo pogoje uporabe spletne trgovine sivalni-stroji.si, ki jo ureja BO-MA, Bojana Novak s.p.., Cesta zmage 8, 2000 Maribor Slovenija (v nadaljevanju BO-MA, s.p.).

Spletna trgovina sivalni-stroji.si je storitev, ki omogoča izobraževanje in nakup šivalnih strojev.

Izrazi, ki so uporabljeni v teh pogojih uporabe imajo naslednji pomen:

• Uporabnik je oseba, ki je izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo za vstop v spletno trgovino sivalni-stroji.si.
• Kupec je oseba, ki preko spletne trgovine sivalni-stroji.si naroči šivalni stroj ali katerega od artiklov v spletni trgovini.

NAROČILO

Naročilo je mogoče oddati v slovenskem jeziku. Naročilo postane veljavno s trenutkom, ko ga kupec odpošlje. Naročeni izdelki se obračunajo po cenah, ki so objavljene v spletni trgovini sivalni-stroji.si v trenutku oddaje naročila.

Za naročila v Hrvaško prosimo da nas predhodno kontaktirate, na mail info@sivalni-stroji.si ali +386 40 840 590.

Pridržujemo si pravico do napak pri cenah v spletni trgovini sivalni-stroji.si, o čemer bomo uporabnika obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

Če izdelka ni na razpolago, bomo o tem uporabnika obvestili v 24 urah po oddanem naročilu in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

Oddano naročilo predstavlja kupoprodajno pogodbo in bo shranjeno v podatkovni bazi spletne trgovine in v prostorih knjigovodstva BO-MA, s.p.. En izvod naročila BO-MA, s.p. pošlje kupcu skupaj z naročenimi izdelki. V kolikor želi kupec naknadno prejeti dodaten izvod naročila, to pisno sporoči BO-MA, s.p., ki mu ga pošlje v primernem roku. Za pošiljanje dodatnega izvoda naročila se zaračunajo stroški kopiranja in pošiljanja.

Pridržujemo si pravico do napak v spletni trgovini sivalni-stroji.si, o čemer bomo uporabnika obvestili v roku 24 ur in mu povrnili morebitne nastale stroške.

POSTOPEK ODDAJE NAROČILA

1. Novi uporabnik se v spletni trgovini sivalni-stroji.si najprej registrira tako, da v obrazec vnese svoje osebne podatke, potrdi te pogoje uporabe in klikne gumb »Pošlji«. Novi uporabnik dobi sporočilo s potrdilom o prijavi na svoj elektronski naslov, kjer mora svojo registracijo potrditi s klikom na e-povezavo. Pri nadaljnjih vpisih v spletno trgovino sivalni-stroji.si uporabnik vnese samo svoj elektronski naslov in geslo.

2. Po registraciji oz. Vpisu, uporabnik izbere izdelke, ki jih želi naročiti in za vsakega posebej klikne gumb »Nakup« ali »V košarico«. Kratka predstavitev izdelka je ob vsakem izdelku posebej.

3. Uporabnik zaključi nakup s klikom na gumb »Plačilo«.

4. Uporabnik nato izbere način dostave in način plačila.

5. Pred potrditvijo nakupa naj uporabnik še enkrat pregleda »Pogoje uporabe« in se v primeru nestrinjanja naj ne odloči za nakup.

6. Pred potrditvijo naročila s klikom na gumb »Zaključi«, mora uporabnik prebrati pogoje uporabe in s kljukico v okencu potrditi svoje strinjanje s pogoji uporabe. Uporabnik lahko še enkrat pregleda celotno naročilo in ga po potrebi spremeni. Uporabniku je pred potrditvijo naročila na voljo tudi cenik dostave in izračun stroškov dostave za njegovo naročilo.

7. Takoj ko BO-MA, s.p. prejme naročilo, pošlje uporabniku potrdilo o naročilu v elektronski obliki, ki vsebuje tudi obvestilo o “PRAVICI ODSTOPA OD POGODBE”, ter navedbo, kdaj odstop od pogodbe ni mogoč.

8. Ob prejemu naročenih izdelkov prejme kupec tudi račun v pisni obliki.

PODATKI O NAROČILU

Dostavljenim izdelkom iz spletne trgovine sivalni-stroji.si je priložen pisni dokument, ki obsega naslednje podatke:
• podatek, da je prodajalec BO-MA, s.p., Cesta zmage 8, 2000 Maribor, Slovenija;
• ceno izdelkov, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami;
• morebitne stroške dostave;
• podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave;
• naslov, kamor se lahko pošljejo ugovori, pripombe, zahtevki in izjave.

V spletni trgovini sivalni-stroji.si lahko kupujejo tudi pravne osebe in pridobijo k dostavljenim izdelkom pisni dokument, ki obsega naslednje podatke:
• podatek, da je prodajalec BO-MA, s.p., Cesta zmage 8, 2000 Maribor, Slovenija;
• podatke o kupcu/podjetju: naziv podjetja, naslov podjetja, poštno številko in kraj
• podjetja, davčno številko in šifro podjetja
• ceno izdelkov, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami;
• morebitne stroške dostave;
• naslov za dostavo (v primeru, da se le – ta razlikuje od sedeža podjetja)
• podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave;
• naslov, kamor se lahko pošljejo ugovori, pripombe, zahtevki in izjave.

PRAVICA ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe v roku 14 dni od prejema blaga, v naslednjih 14 dneh pa mora vrniti izdelek v originalno zaprti embalaži in neuporabljen. V primeru odstopa od pogodbe mora podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrniti vsa prejeta plačila potrošnika. Potrošnik krije samo stroške vračila blaga.

Odstop od pogodbe je mogoč za vse izdelke.

CENE IN PLAČILO

Cene izdelkov v spletni trgovini sivalni-stroji.si so enake cenam na dan naročila. Naročene izdelke je mogoče plačati na naslednje načine:

  • po povzetju (samo Slovenija)
  • po predračunu
  • Paypal

Naročeni izdelki bodo odpravljeni po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.

DOSTAVA

Naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje v roku 3 delovnih dni od oddaje naročila. V primeru plačila po predračunu bodo izdelki poslani šele po plačilu predračuna. Predračun je potrabno plačati v roku 7 dni, drugače se naročilo stornira. Kupec prejme na elektronski naslov obvestilo, da je bil predračun plačan in da bodo naročeni izdelki poslani v najkrajšem možnem času. Če BO-MA, s.p. ne bo mogla izpolniti svojih obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem obvestila kupca.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni z Pošto Slovenije. Stroški dostave se obračunajo po Ceniku dostave, ki je dostopen v rubriki »Dostava in plačilo«.

Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži.

V primeru, ko BO-MA s.p. pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljalec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

ODGOVORNOST

BO-MA, s.p. ne odgovarja za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali motenj infrastrukture (npr. izpad delovanja medmrežja).

NAPAKE, VRNITEV, ZAMENJAVA IZDELKOV

Potrošnik ima pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago mora biti vrnjeno podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo.

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: BO-MA, s.p., Cesta zmage 8, 2000 Maribor, Slovenija.

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), stranka kontaktira BO-MA, s.p. na enega od navedenih kontaktov (telefon ali e-pošta) in BO-MA, s.p. bo nadomestil izdelke z ustreznimi, na stroške BO-MA, s.p.. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži.

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti BO-MA, s.p. v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej BO-MA, s.p. v osmih dneh od dneva prevzema izdelka, sicer izgubi to pravico.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in BO-MA, s.p. omogočiti, da stvar pregleda.

Kupec, ki je BO-MA s.p. pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, v dveh letih od oddaje obvestila, da:

• odpravi napako na izdelku ali
• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
• izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
• vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od BO-MA, s.p. zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z registracijo v spletno trgovino sivalni-stroji.si uporabnik dovoljuje, da BO-MA, s.p. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse zgoraj posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

BO-MA, s.p. zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov spletne trgovine sivalni-stroji.si in vse ostale podatke zbrane v postopku registracije ščiti pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

Poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob registraciji, se zbirajo tudi naslednji podatki o nakupu: kupljeni / naročeni izdelek/-i, količina teh izdelkov, cena izdelkov, znesek končne vrednosti nakupa, datum in ura nakupa.

Podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. Zbiranje osebnih podatkov je nujno za izvršitev pogodbe – nakupa preko spletne trgovine sivalni-stroji.si.

Podatki o nakupih se zbirajo tudi z namenom prilagoditve ponudbe vsakemu posamezniku. Vsi podatki se lahko uporabijo za naslednje namene: statistične obdelave, trženjske raziskave, pošiljanje oglasnega gradiva, vabil, spremljanje nakupovalnih vsebin kupcev, telefonsko, pisno ali elektronsko anketiranje.

Uporabnik z vpisom tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami ZVOP-1.

Uporabnik vseh osebnih podatkov je BO-MA, s.p.. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Vsa vsebina spletne trgovine sivalni-stroji.si, razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo BO-MA, s.p.. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na posamezne storitve spletne trgovine sivalni-stroji.si prenesli uporabniki, so last uporabnikov.

BO-MA, s.p. ima blagovne znamke, avtorske pravice ali druge intelektualne pravice, ki so povezane s spletno trgovino sivalni-stroji.si. Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane.

Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

PIŠKOTKI

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno trgovino sivalni-stroji.si. Spletna trgovina uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo naše spletne strani.

KRŠITVE

Uporabnik spletne trgovine sivalni-stroji.si se obvezuje, da le-tega ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Prepovedana je pridobitev oz. poskus pridobitve kakršnegakoli gradiva ali informacij s pomočjo kakršnihkoli sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu spletne trgovine.

BO-MA, s.p. si pridržuje pravico do blokade oz. izbrisa uporabniškega računa uporabnika, ki bo deloval v nasprotju s temi splošnimi pogoji.

NADZOR

Delovanje spletne trgovine sivalni-stroji.si je pod nadzorom pristojnih inšpekcijskih služb.

OSTALE DOLOČBE

BO-MA, s.p. lahko v vsakem trenutku spremeni splošne pogoje uporabe spletne trgovine sivalni-stroji.si, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave.

KONTAKT

Naslov: BO-MA, s.p., Cesta zmage 8, 2000 Maribor, Slovenija

Elektronska pošta: info@sivalni-stroji.si