classes_for_group_header

Opis šivalnega stroja

Opis šivalnega stroja:

Da bomo stroj najprej spoznali bomo opisali njegove vitalne dele:

1. gumb za uravnavanje napetosti zgornje niti
2. vodila za nit
3. rezilo niti (ni vidno na sliki)
4. klasična, lahko snemljiva dvostopenjska tačka in Schmetz igla

5. Vbodna plošča
6. Odstranljiva roka pod katero je prostor za shranjevanje in čolniček. Če jo snamemo dobimo rokavnik.
7. Gumb za vzvratno šivanje
8. Zbirka vseh šivov
9. Navijalec niti čolnička
10. Gumb za nastavljanje dolžine šiva
11. Prikazovalnik izbranega šiva
12. Nastavek za enostopenjsko gumbnico
13. Avtomatsko vdevalo niti

Šivalni stroj Greta Veritas

– premore tudi dva pina za sukance, ki ju lahko zložimo v notranjost stroja. Pina lahko uporabljamo tudi kot pripomoček pri tistih sukancih ki se radi navijajo pod držalo in sicer tako da na drugi pin damo sukanec in ga potegnemo skozi luknjico prvega pina.
V odstranljivi roki je vrečica z dodatki: tačka za šivanje zadrg, tačka za šivanje gumbnic, tačka za šivanje gumbov, ščetka in nožek za paranje v enem, vodilo, komplet Schmetz igel, 3 plastična vretenca, izvijač, ploščica za prostoročno vezenje, 2 podložki iz filca.
Stroj ima možnost šivanja tudi z dvojno iglo. Pri šivanju z dvojno nitjo mora biti biti širina šivov manj kot 3. Napeljevanje niti je zelo enostavno saj je vse prikazano na samem stroju.

 

Priložena so navodila v španskem, portugalske, angleškem in italijanskem jeziku, pri prodajalcu pa brez problema dobite tudi slovenska navodila. Navodila sama so zelo jasna in izčrpna, dopolnjena s slikami.
Greta premore kar nekaj šivov, ravni šiv, raztegljivi ravni šiv, cik cak šiv, trojni cik cak šiv (za bolj vzdržljive materiale kot so jeans, poplin,…), overlock šivi, slepi šiv za neraztegljive materiale in slepi šiv za elastične materiale, enostopenjsko gumbnico,…
Šivalni stroj je potrebno redbno vzdrževati tako da sproti odstranjujemo odstanke niti in blaga s priloženo krtačko, ga redno oljimo na predpisanih mestih in v rednih intervalih srevisiramo na uradnih servisih Veritas.
Greta je izjemno lahka in tiha. Je zelo enostavna za uporabo in zato primerna za začetnike in tudi otroke. Zaradi močnega motorja in posebnega ohišja so pri šivanju zmanjšane vibracije tako lahko ustvarjate tudi ponoči brez da bi koga motili pri spanju 🙂 Pri tem še dodatno pomaga odlična LED osvetljava.
Ker je ta mašinca tako zelo fina pa smo z njim (končno in z lahkoto) opravili nekaj popravil in za piko na i zašili še nekaj otroških trakov za ušesa. Na voljo so pri Lunin Art na facebooku ali na njihovi spletni strani.