šivalni stroj Veritas Niki

Nakup šivalnega stroja

Kateri šivalni stroj izbrati?Osnovni modeli strojev so predvideni za začetnike in za preprosto šivanje
Na uporabnost stroja vplivajo tako njegove osnovne lastnosti kot opremljenost z dodatki. Stroji so lahko elektronski, z zaslonom na dotik, ali mehanski z navadnimi gumbi. Medtem ko smo pri mehanskih izvedbah nekoliko omejeni pri izbiri programov, saj nekatere ne dopuščajo niti variacije dolžine in širine šivov, pa omogočajo elektronski stroji precej širši nabor šivov in njihovih kombinacij in variacij. Zato so osnovni modeli strojev predvideni za začetnike in tiste, ki želijo uporabljati stroj zgolj za enostavno šivanje, in so cenovno dostopnejšiStroji za zahtevnejše kupce imajo posebno izvlečno ploščo, na kateri so s sliko predstavljeni vsi šivi, ki so na voljo, da lažje izberemo program šivanja. Tudi gumb za začetek in ustavitev šivanja je privilegij dražjih modelov, čeprav je funkcija zelo primerna tudi za začetnike in bi bila dobrodošla tudi pri osnovnih modelih. Razlik med stroji je še veliko. Ena pomembnih je nadzor nad hitrostjo šivanja. Med pomembnimi dodatki, ki so ključni za uporabnost stroja, so dodatki za izdelavo različnih posebnih šivov (na primer dvojna igla za dvonitni robni šiv, pa igla z okroglo konico za šivanje džersija …) in različne šivalne tačke za nekatere šive ali posebna opravila, kot so šivanje gumbov, izdelava gumbnic in všivanje zadrge.Če se še ne morete odločiti kateri šivalni stroj bi bil optimalen za vas nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali pri odločitvi:info@sivalni-stroji.si ali na 00386 40 840 590

Nakup šivalnega stroja Veritas Rubina

Nakup overlock stroja

Ta proces ni tako zahteven, kot pri šivalnem stroju. Kadar je cena pri šivalnem stroju višja pomeni tudi, da je stroj z večimi programi, boljšo opremo in seveda tudi je posledično bolj kvaliteten.

Pri overlocku pa je pomembna samo ena stvar – kvaliteta stroja.

Overlock nizko cenovnega razreda (do 200€) je praviloma sestavljen iz “mehkih” materialov, ploščice v regulatorju napetosti sukancev so nekvalitetne, vzmeti v regulatorju napetosti niso dovolj močne, da bi zdržale konstantno napetost in posledično se uporabnik stalno ukvarja s pravilno napetostjo sukancev na blagu. Taki overlocku tudi nimajo opcijskih dodatnih tačk, posebno če so kupljeni v velikih trgovskih verigah, ki praviloma naredijo enkratno akcijo brez prave servisne podpore.

Torej, dober overlock mora imeti dobro mehansko regulacijo napetosti. Napetost mora biti vedno lepa, šiv popoln, ne glede na šivani material. Dobra, priznana znamka saj le tako tudi po 20-ih letih uporabe je garantiran rezervni del.

Nakup šivalnega stroja Carina top-lock DF