csm_CR18041_Tutorial-18-Step-6_095c946c85

Trend, ki ni popularen le v adventnem času

Trend, ki ni popularen le v adventnem času

Makrame je dobro znan, toda kaj je s Makra-šivanjem? Ta vroč trend za aplikacije je enostaven in ga je s šivalnim strojem lahko ustvariti! Vaše najljubše sporočilo ali motiv se lahko prenašajo na skoraj vsako tkanino, v različnih barvah in oblikah, s pomočjo tehnike Makra-šivanja. Vse kar potrebujete je šivalni stroj, mehki bombaž in nekaj domišljije. Kot predlog vam ponujamo tri božične predloge za prenos. Zabavajte se in poskušajte ustvarjati!

Prenesi: Šivalni stroji – makra-šivanje – predloga

No pa začnimo:

Material:
Vse, kar potrebujete, je šivalni stroj, tkanino (blago), tekstilni svinčnik in vrvico. Teoretično lahko uporabite katero koli vrvico, katero je možno dati pod šivalno tačko. Vendar pa so mehke tanjše vrvice boljše, ker se lepo prilegajo in imajo odličen vzorec šiva.

Seveda lahko šivate tisto, kar želite, vendar mora biti motiv dobro videl, da boste lahko vrvico lepo vodili po črtah, katere ste prej narisali na tkanini.

Preden začnete, spremenite nastavitve šivalnega stroja: spremenite dolžino šiva, lažje boste šivali in izgled bo lepši. Prav tako če imate možnost, nastavite položaj igle (DOL), tako boste lažje šivali kote in okrogline, ker se vam bo igla ko boste spustili stopalko vedno ustavila v spodnjem položaju.

Sedaj začnemo s šivanjem, postavimo vrvico na začetek motiva, če vam vrvica malo nagaja, lahko uporabite tudi pinceto za vodenje vrvice. Prvo šivajte malo naprej in nato malo nazaj, da zatrdite šiv. Veritas Carmen ima že funkcijo za zatrjevanje, tako ta postopek lahko opravi sam šivalni stroj.

Zdaj šivajte vrvico po vašem motivu, katerega ste prej narisali na blago. Če pridete do vogala ali okrogline, pustite iglo v tkanini, dvignite nogo in obrnite blago. Nato spet spustite tačko in nadaljujte s šivanjem do naslednjega zaokroževanja.

Tik pred koncem svojega motiva, odrežite vrvico, vendar dodajte še 2-3 cm. Te se nato vrnejo v zanko in sešijo pod vrvico. Tako ste ustvarili svoj prvi makra-šivalni izdelek.

Mi smo radovedni, kaj boste ustvarili vi!