hh_cologne_logo_537

1000 km do Koelna

1000 km do Koelna

Od 31.3. do 2.4.2017 se je odvijal največji sejem ročni del v Koeln-u v Nemčiji.

Tako sva se podala v 1000 km oddaljen Koeln, ki ga poznamo predvsem po znameniti cerkvi “Koelner Dom”. To je zares impozantna in veličastna zgradba, ki izstopa in je pravi simbol Koelna. Pot naju je vodila čez Graz – Passau – Regensburg in Frankfurt. Čez avstrijske avtoceste sva zdrvela in že čez 3 in pol ure prispela v Passau. Od Passau naprej pa po nemških avtocestah strah in groza. Naslednjih 600 km je potekalo počasi saj so nemške avtoceste eno samo gradbišče in zastoji po več ur so že vsakdan. Težke nesreče s helikopterji na avtocesti, več rešilnih in gasilskih avtomobilov. Veliko je prehitrih voznikov, prav tako tovornjakarjev, ki ne upoštevajo prometnih predpisov.

 Koelner Dom

Po več kot 10 urah sva le prispela na željen cilj in se nastanila v hotelu v centru mesta. Zvečer sva še skočila na hitro v mesto in si ogledala znameniti Koelner Dom, kjer sva opazila, da je Nemčija postala država mešanih nacij.

Naslednji dan sva obiskala največji sejem za ročna dela in šivanje v Koelnu, kamor so naju povabili poslovni partnerji iz podjetja Veritas. Sejmišča ni težko najti, saj imajo po mestu oznake in kažipote, ki vas točno vodijo do cilja, kjer je tudi več kot 14.000 parkirnih mest. Vstop v sam sejem pa je le za podjetja, šole in poslovne partnerje.

Na sejmu se je predstavilo veliko podjetij iz Evrope, kakor tudi Azijskih držav, ki vam predstavljajo nove trende, ideje in novosti v svetu ročnih del in šivanja.

Tudi podjetje Veritas

se je predstavilo z novo ponudbo šivalnih strojev, ki jih že lahko kupite tudi v Sloveniji. Na sejmu so se predstavila znana imena v svetu volne, metražnega blaga, šivalnih strojev. Prav tako na sejmu potekajo modne revije, delavnice. Na samem sejmu ne manjka niti hrane niti pijače in čas steče kot bi mignil.

 utrinek iz sejma

Tako sva se po pogovorih s poslovnimi partnerji in ogledu sejma odpravila proti naši lepi Sloveniji. A, da pot ne bi bila prenaporna sva naredila postanek v mestecu Passau, kjer sva tudi prenočila. V mestu se nahaja cerkev v kateri so največje orgle na svetu, prav tako je tam sotočje treh rek in vsekakor je Passau mesto vredno ogleda. Tudi lačni bodo prišli na svoj račun, saj se lahko v kakšni tipični bavarski pivnici za zmerno ceno dobijo njihove specialitete, katerih se ne bi branili tudi največji gurmani.

 Passau

In po prevoženih skoraj 2000 km sva se vrnila v našo čudovito Slovenijo.